Nefis Mini Börek Hamuru
Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak çıtır çıtır mini börekler için öncelikle hamuru hazırlayalım. 250 ml ılık su, 250 ml ılık süt, 2 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 5 gram kuru mayayı büyük bir kapta karıştırın. Ardından azar azar 750 gram unu ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru üzerini nemli bir bezle kapatarak yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru hafifçe yağlanmış bir yüzeyde açın. 150 gram eritilmiş tereyağı ve 60 ml sıvı yağı hamurun üzerine eşit şekilde yayın. Hamuru rulo yapıp tekrar açın ve bu işlemi 2-3 kez tekrarlayın. Bu işlem hamurun daha çıtır olmasını sağlayacaktır. Sonrasında istediğiniz büyüklükte kareler halinde kesin ve iç harcı ekleyerek şekillendirin.
Lezzetli Patatesli İç Harç
Mini börekleriniz için enfes bir iç harç hazırlayalım. 5-6 adet patatesi soyup küp küp doğrayın. 2 adet ince doğranmış soğanı 4 yemek kaşığı zeytinyağında hafifçe kavurun. Ardından doğranmış patatesleri ekleyip yumuşayana kadar pişirin. 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, ½ tatlı kaşığı pul biber, ½ çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Baharatları patateslerle güzelce karıştırın. En son olarak 10 sap ince kıyılmış maydanozu da ilave edip ocaktan alın. İç harcın soğumasını bekleyin.
Mini Böreklerin Pişirilmesi
Hazırladığınız hamur karelerini açın ve iç harçtan her birinin üzerine bir yemek kaşığı koyun. Karelerin köşelerini ortaya doğru getirip birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın sarısı kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Bu enfes mini börekleri çay saatlerinizde, kahvaltılarda veya misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun!
İpuçları
Daha çıtır bir sonuç için hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak iç harca farklı sebzeler de ekleyebilirsiniz. Örneğin, ıspanak, bezelye veya mantar gibi. Fırında pişirme süresini fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.