Bu tarifte, çıtır çıtır bir balık burger deneyimi için ihtiyacınız olan her şey var. Özel sosumuz ise lezzete ayrı bir boyut katıyor. Hazırsanız, başlayalım! Öncelikle balık için gerekenleri hazırlayalım: 1 su bardağı un, 1 tutam tuz, 1 şişe maden suyu, 2 yemek kaşığı sirke, 6 adet buz ve 2 adet levrek fileto. Daha sonra, balıklarımızı kızartmak için 2 su bardağı ayçiçek yağına ihtiyacımız olacak. Son olarak, enfes sosumuz için; 4 yemek kaşığı mayonez, 1 yemek kaşığı hardal, 1 tatlı kaşığı acı sos, 1 yemek kaşığı sirke, 5 adet kornişon turşu ve 1 avuç dereotu hazır bulundurmalıyız. Unutmadan, burger ekmeği için de malzemelerimiz var: 330 gram un, 1 tutam tuz, 150 gram süt, 30 gram şeker, 1 paket kuru maya, 1 adet yumurta ve 70 gram tereyağı. Üzerine sürülecek yumurta sarısı ve susam da eksik olmasın: 1 adet yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı susam.
Lezzetli Balık Burger Sosu
Mayonez, hardal, acı sos ve sirkenin mükemmel uyumunu dereotu ve turşuyla birleştirerek ağızda dağılan bir sos elde ediyoruz. Bu sos, balık burgerinizin tadını ikiye katlayacak. Öncelikle, mayonez, hardal, acı sos ve sirkeyi bir kapta iyice karıştırın. Ardından, ince ince kıyılmış kornişon turşularını ve taze dereotunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Sosunuzu hazırladıktan sonra, bir kenara koyup balığın kızartılmasına başlayabilirsiniz. Sosun kıvamını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz, daha yoğun bir sos tercih ederseniz daha az sıvı malzeme kullanabilirsiniz. Turşuları ve dereotunu daha iri doğrayarak da farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Bu sos, farklı balık yemeklerinde de kullanılabilecek çok yönlü bir tariftir.
Balık Kızartma ve Burger Hazırlama
Levrek filetolarını öncelikle un, tuz, maden suyu, sirke ve buzla hazırlayacağınız karışıma batırıp iyice bulayın. Bu karışım, balığın çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır. Daha sonra, kızgın ayçiçek yağında her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın. Kızaran balıkları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün. Ekmeklerinizi tarifte belirtilen malzemelerle hazırlayın, mayalanması için yeterli zaman tanıyın ve pişirin. Pişen ekmekleri ikiye bölüp, alt tarafına sosu sürün, kızarmış balıkları ekleyin ve diğer yarısıyla kapatın. Üzerini susam serpilmiş yumurta sarısı ile süsleyin ve servis edin. Bu lezzetli balık burgeri, sevdiklerinizle paylaşmak için mükemmel bir seçenek.
Servis Önerileri
Balık burgerinizi patates kızartması, soğan halkaları veya salata gibi yan yemeklerle servis edebilirsiniz. Taze sebzelerle birlikte de oldukça lezzetli olacaktır. Afiyet olsun!