Dışı haşhaşlı ve çıtır çıtır, içi ise kakaolu irmikli bir hamurdan oluşan enfes bir tatlı olan Melisa Tatlısı tarifiyle karşınızdayız. Bu nefis lezzeti denemeden geçmeyin! Hazırlaması oldukça kolay olan bu tatlı, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle misafirlerinizi büyüleyecek bu tatlıyı yapmak için gerekli malzemeler ve adım adım tarif aşağıda yer almaktadır. Deneyen herkesin tarifimizi beğeneceğinden eminiz. Afiyet olsun!
Gerekli Malzemeler
Hamur İçin:
130 gram oda sıcaklığında tereyağı 1 adet büyük boy yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 2 yemek kaşığı kakao 2,5 yemek kaşığı irmik 1 çay bardağı dövülmüş ceviz 1 paket vanilin 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un
Üzeri İçin:
1 çay bardağı sarı haşhaş 1 su bardağı fındık (kuru kavrulmuş ve incecik kıyılmış)
Şerbeti İçin:
3 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker 4 damla limon suyu
Hazırlanış
Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. Bir tencereye suyu ve şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 4 damla limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Şerbetiniz hazır! Şimdi hamurumuza geçelim. Tereyağını ve şekeri bir kapta çırpın. Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra kakao, irmik, ceviz, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru ikiye bölün. Bir yarısına haşhaşı, diğer yarısına da fındığı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız iki hamuru da yağlanmış fırın tepsisine eşit şekilde yayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Tatlılarınız piştikten sonra, hala sıcakken hazırladığınız soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti iyice çektikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!