Muhteşem Bir Lezzet: Çıtır Bal Kabağı İrmik Tatlısı
Eşsiz lezzeti ve çıtır dokusuyla damağınıza bayram yaşatacak çıtır bal kabaklı irmik tatlısı tarifiyle karşınızdayız! Bu enfes tatlıyı hazırlamak oldukça kolay. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, adım adım tarifimizi takip ederek kısa sürede harika bir tatlıya sahip olabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete hayran kalacak. Özel günlerinizin yanı sıra, hafta sonu kahvelerinizin de vazgeçilmez tatlısı olacak. Hazırlık aşamalarında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var, bunlara dikkat ederek mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz. Tatlınızı süslemek için dilediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz, yaratıcılığınıza kalmış.Malzemeler ve Hazırlanması
İşte bu nefis tatlı için gereken malzemeler: 1 çay bardağı irmik, 1 su bardağı süt, 5 yemek kaşığı toz şeker, 1 adet çubuk tarçın, 1 paket vanilin, 6 adet baklavalık yufka, 1/2 su bardağı tereyağı, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 su bardağı bal kabağı püresi, 2 yemek kaşığı krema, 1/2 çay kaşığı tarçın, 1 yemek kaşığı tahin, 2 adet ceviz ve 1 yemek kaşığı file Antep fıstığı.İrmik, süt, şeker, tarçın ve vanilyayı bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Baklavalık yufkaları yağlayarak tepsiye yerleştirin. Üzerine soğuyan irmik karışımını yayın. Bal kabağı püresini, kremayı ve tarçını karıştırıp irmiğin üzerine dökün. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Pişen tatlıyı pudra şekeri, tahin, ceviz ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.