Nefis Bademli Tart Hamuru

Bu tarifte, ağızda dağılan mükemmel bir tart hamuru için, 140 gram un, 12 gram toz şeker, 112 gram tereyağı, 15 ml çok soğuk su ve 4 ml vanilya özütü veya badem likörü kullanıyoruz. Öncelikle unu ve şekeri karıştırın. Soğuk tereyağını küp küp doğrayarak una ekleyin ve parmak uçlarınızla karıştırarak hamur kıvamına getirin. Çok soğuk suyu azar azar ekleyerek yoğurun. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Daha sonra hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın ve çatalla birkaç yerinden delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Pişen hamuru soğumaya bırakın.

Muhteşem Bademli Karamel Dolgu

Şimdi, enfes karamel dolgusunu hazırlayalım. Bunun için 200 ml krema, 160 gram toz şeker, 1/4 çay kaşığı tuz, 65 gram file badem, 1 ml badem özütü ve isteğe bağlı olarak 8 ml badem likörü kullanacağız. Kremayı bir tencereye alın ve kaynama noktasına getirin. Şekeri ve tuzu ekleyip, karıştırarak orta ateşte eritin. Karamel rengi aldığında, ateşi kısın ve bademleri ekleyin. Badem özütünü ve likörü (kullanıyorsanız) ilave edin. Karışımı sürekli karıştırarak 5-7 dakika pişirin. Karamel kıvamını aldıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra karamel dolguyu pişmiş tart hamurunun üzerine yayın.

Lezzetli Krokanlı Sunum

Soğuyan karamel dolgusunun üzerine, dilediğiniz kadar krokan serpiştirin. Servis etmeden önce buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Bu sayede bademli krokan tartınızın tüm lezzetleri birbirine daha güzel harmanlanacak ve daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun!

Tarifin Püf Noktaları

Tart hamurunu çok fazla yoğurmamaya dikkat edin, aksi takdirde sert olabilir. Karamel yaparken şeker kristallerinin tamamen erimesine özen gösterin. Karamel çok çabuk yanabilir, bu yüzden sürekli karıştırın. Soğuyan karamel sertleşeceğinden, yaymadan önce biraz ılımasını bekleyin. Hazırlık aşamasında sabırlı olmak, mükemmel bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır.