Nefis Çilekli Islak Kek
Islak kek sevenler için harika bir tarif! Bu enfes çilek soslu ıslak kek, yumuşak dokusu ve ferahlatıcı çilek sosuyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifte, püf noktalarıyla mükemmel bir sonuç elde edeceksiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! İşte size adım adım, detaylı tarifi; deneyin ve tadına bakın!
Kek Malzemeleri
4 adet büyük boy yumurta, 1 su bardağı şeker, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1,5 su bardağı süt, 2,5 yemek kaşığı kakao, 2,5 su bardağı un, 1 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve 1 çimdik tuz.
Çilek Sosu Malzemeleri
2 su bardağı çilek, 2 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta, 1/2 su bardağı su ve 1/2 adet limonun suyu. Çilekleri önce iyice yıkayıp, temizleyin. Ardından, şeker, nişasta ve suyu ekleyip, limon suyunu da ekledikten sonra kısık ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Soğumaya bırakın. Çileklerin tadını daha da açığa çıkarmak için, kullanmadan önce birkaç dakika buzdolabında bekletip, soğumasını sağlayabilirsiniz. Bu işlem, sosun kıvamını da daha iyi hale getirecektir.
Sosu ve Çikolatalı Krema
2,5 su bardağı süt, 1/2 su bardağı şeker, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı kakao ve 1 paket şekerli vanilin. Bu malzemeleri güzelce çırpın. Ardından, 200 mililitre krema ve 140 gram bitter veya sütlü çikolatayı benmari usulü eritip, kekin üzerine gezdirin. Çikolata sosunu daha yoğun hale getirmek için, eritilmiş çikolataya bir miktar daha krema ekleyebilirsiniz. Fakat bu durumda, kekin daha ağır bir tat alacağını göz önünde bulundurun.
Hazırlanışı
Öncelikle kek malzemelerini bir kapta çırpın. Daha sonra, hazırladığınız kek karışımını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın. Soğuyan kekin üzerine, hazırladığınız çilek sosunu ve çikolatalı kremayı gezdirin. İsteğe bağlı olarak, kek üzerine taze çilek ve hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz. Servis etmeden önce buzdolabında en az 1 saat dinlendirmeniz, lezzetinin daha da artmasını sağlayacaktır. Afiyet olsun!