Muhteşem Çilek Kremalı Kakaolu Cupcake
Tatlılara bayılanlar için, hatta tatlı sevmeyenleri bile etkileyecek kadar lezzetli bir tarif: Çilek kremalı kakaolu cupcake! Her lokmada ağzınızda dağılan nefis bir lezzet deneyimi sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, özel günlerinizin ve misafir ağırlamalarınızın yıldızı olacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes cupcake'lere bayılacaklar. Hem görsel şöleni hem de lezzet şöleni sunan bu tarif, mutfağınızda mutlaka denemeye değer. Sıcacık fırından çıkıp, üzerine serpiştirilen çilekli krema ile buluştuğunda, gerçek bir lezzet şöleni başlıyor. Tarifimizi deneyip, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!Malzemeler: Cupcake Hamuru
* 1 adet yumurta* 1 su bardağı toz şeker
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 2 yemek kaşığı margarin
* 1 paket vanilya
* 3/4 su bardağı süt
* 1 su bardağı un
* 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
* 40 gram kakao
* 1 paket sütlü çikolata (eritilmiş)
* 1/2 çay kaşığı tuz
Malzemeler: Çilekli Krema
* 1/2 paket krem şanti* 1/2 paket pişmeyen çilekli hazır puding
* 10 adet çilek (incecik dilimlenmiş)
* 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
* 3 yemek kaşığı toz şeker
* 1,5 su bardağı süt
* 1 damla pembe gıda boyası
Hazırlanış
Öncelikle, cupcake hamurunu hazırlamak için yumurta, şeker, sıvı yağ, margarin, vanilya ve sütü bir kapta çırpın. Daha sonra un, kabartma tozu, kakao ve tuzu ayrı bir kapta karıştırıp, ıslak malzemelerin üzerine azar azar ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. En son eritilmiş sütlü çikolatayı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız hamuru cupcake kalıplarına paylaştırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumaya bırakın.Çilekli krema için; krem şanti, çilekli puding, tereyağı, şeker ve sütü mikserde çırpın. İsteğe bağlı olarak pembe gıda boyası ekleyebilirsiniz. Çırpma işlemi bittiğinde, incecik dilimlenmiş çilekleri kremaya katıp hafifçe karıştırın. Soğuyan cupcake'lerin üzerine kremayı güzelce sürün ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!