Nefis Bir Karnabahar Salatası Tarifi

Karnabaharın kokusundan hoşlanmayanlar bile bu tarifi çok sevecek! Çiğ karnabaharın tazeliğini ve çıtır nohutun lezzetini bir araya getiren bu tarif, hem sağlıklı hem de oldukça doyurucu. Hazırlaması oldukça kolay olan bu salata, yaz akşamlarının vazgeçilmez lezzeti olacak. Avokado ve nar taneleriyle zenginleştirilmiş bu salata, damak zevkinize enfes bir deneyim yaşatacak. Hem hafif hem de besleyici özelliğiyle, öğlen veya akşam yemeklerinizde gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. İşte, sizleri mest edecek bu muhteşem salatanın tarifi!

Malzemeler

* 1/2 küçük boy karnabahar* 1 adet limonun suyu
* 1 adet limonun kabuğu rendesi
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 5 dal taze soğan (ince kıyılmış)
* 2 adet olgun avokado (küp doğranmış)
* 1 bardak haşlanmış nohut (süzülmüş ve kurutulmuş)
* 1 bardak ayıklanmış nar tanesi
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber

Hazırlanışı

Öncelikle karnabaharı yıkayıp, incecik dilimler halinde doğrayın. Bir kapta limon suyu, limon kabuğu rendesi, maydanoz, taze soğan, avokado, haşlanmış nohut, nar tanesi, tuz, karabiber ve kırmızı biberi karnabahar ile karıştırın. Tüm malzemeler iyice harmanlanana kadar hafifçe karıştırın. Arzuya göre birkaç saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz. Daha sonra servis edebilir ve bu enfes çiğ karnabahar salatasının tadını çıkarabilirsiniz. Bu tarif, sağlıklı beslenmeyi sevenler için mükemmel bir seçenektir. Afiyet olsun!

Çıtır Nohutun Sırrı

Haşlanmış nohutlarınızı daha çıtır hale getirmek için fırında düşük ısıda 10-15 dakika kadar kurutabilirsiniz. Bu, salatanıza farklı bir kıvam ve lezzet katacaktır. Dilerseniz nohutları kızartarak da kullanabilirsiniz.