Nefis Bir Kek Deneyimi

Dilim dilim servis edebileceğiniz enfes bir kek tarifiyle karşınızdayız! Bu tarifte, akçaağaç şurubunun eşsiz lezzeti, gevrek ceviz parçalarıyla buluşuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kek, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz unutulmaz bir tat sunuyor. Özellikle çay saatleriniz için mükemmel bir tercih. Yumuşak dokusu ve ağızda dağılan kıvamıyla, her lokmada kendinizi ödüllendirebileceğiniz bir lezzet şöleni deneyimi yaşayacaksınız. Tarifimizde kullanılan malzemeler, sizlere mükemmel bir tat dengesi sunuyor. Hadi, birlikte bu muhteşem keki yapalım!

Malzemeler ve Hazırlık

Kekin kıtır kıtır üst kısmı için gerekli malzemeler: 50 gram esmer şeker, 80 gram un, 1 çay kaşığı tarçın, 45 gram tereyağı ve 80 gram ceviz içi. Bu malzemeleri bir kapta iyice karıştırarak kekin üstüne serpiştireceğiz.
Kek hamuru için ise; 170 gram oda sıcaklığında tereyağı, 250 gram toz şeker, 3 adet yumurta, 1 çay kaşığı vanilya, 280 gram süzme bal, 420 gram un, 2 çay kaşığı kabartma tozu, ½ çay kaşığı karbonat, ½ çay kaşığı tuz ve 100 mililitre akçaağaç şurubu gerekiyor. Tüm malzemeleri bir kapta iyice çırparak, pürüzsüz bir hamur elde etmeliyiz.
Son olarak, kekimizi süslemek için; 170 gram pudra şekeri, 4 yemek kaşığı akçaağaç şurubu ve 2 yemek kaşığı su kullanacağız. Bu malzemeleri karıştırarak, kekimizin üzerine güzel bir sos hazırlayacağız.

Yapılışı: Adım Adım

Öncelikle, kekin üst kısmı için hazırladığımız malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Ardından, kek kalıbınıza yağlı kağıt serin ve karışımı kalıbın tabanına eşit şekilde yayın. Daha sonra, kek hamuru için belirtilen malzemeleri ayrı bir kapta iyice çırpın. Elde ettiğiniz hamuru, hazırladığınız kek kalıbına dökün ve üzerine kıtır karışımını serpiştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kek piştikten sonra, fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, hazırladığınız pudra şekeri, akçaağaç şurubu ve su karışımını kekin üzerine gezdirin. Afiyet olsun!