Tiramisu Tadında Lezzet: Borcamda Kedidilli Muhallebi

Sade ve lezzetli tatlı arayışınız sona eriyor! Bu tarifle, adeta tiramisu tadında bir kedidilli muhallebi hazırlayacaksınız. Malzemeleri kolayca bulabilir, kısa sürede hazırlayabilir ve enfes bir tatlıyla sofranızı renklendirebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu pratik ve şık tatlıya bayılacak. Hem görüntüsü hem de tadıyla gönülleri fethedecek bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle kahve sevenler için mükemmel bir ikili oluşturuyor. Servis etmeden önce buzdolabında birkaç saat dinlendirmeniz, tatların daha da bütünleşmesini sağlayacaktır. Hazırlanışı oldukça basit olduğu için deneyimsiz kişiler bile rahatlıkla yapabilir.

Malzemeler: Muhallebi İçin

* 3 yemek kaşığı (tepeleme) un
* 1 su bardağı şeker
* 1 litre süt
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 paket vanilin
* 1 adet yumurta sarısı

Malzemeler: Islatma ve Sunum İçin

* 20 adet kedidili bisküvi* 1,5 su bardağı filtre kahve
* 2 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı: Muhallebi

Öncelikle, tencereye sütü ve şekeri koyup orta ateşte ısıtın. Kaynama noktasına gelmeden önce, un ve tereyağını ekleyerek çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kısık ateşte, koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta yumurta sarısını çırpın ve yavaş yavaş sıcak karışıma ekleyin. Vanilyayı da ekleyip karıştırın. Muhallebi piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hazırlanışı: Birleştirme ve Sunum

Soğuyan muhallebiyi borcama dökün. Kedidili bisküvileri kahveye batırıp muhallebinin üzerine dizin. Üzerine kakao serpin ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Soğuk olarak servis edin. Dilerseniz üzerine hindistan cevizi veya fındık da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!