Bayat Krakerleri Değerlendirin!

Artık bayatlayan krakerleriniz çöpe gitmesin! Bu tarifle, evde kolayca enfes poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Sürpriz lezzetiyle sizi büyüleyecek bu tarif, hem ekonomik hem de oldukça pratik. Malzemeleri her evde kolayca bulunabilecek türden. Hazırlanışı da oldukça basit olduğu için zamanınız kısıtlı olsa bile denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte, bayat krakerlerinizi değerlendirebileceğiniz enfes bir tarif. Denemekten çekinmeyin, pişman olmayacaksınız! Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzete bayılacaklar.

Malzemeler: Nefis Bir Poğaça İçin

Poğaça Hamuru İçin: 1 paket çubuk kraker, 1 paket kabartma tozu, 1 adet yumurta, 1/2 su bardağı süt, 1/3 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı un
İç Malzemeler: 1 kase beyaz peynir, 2-3 dal dereotu

Hazırlanışı: Adım Adım Poğaça Yapımı

Öncelikle, bayat krakerleri robottan geçirerek un haline getirin. Daha sonra, geniş bir kapta un haline getirdiğiniz krakerleri, kabartma tozu, yumurta, süt ve sıvı yağ ile karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun kıvamına göre, gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hamuru 15 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru, merdane yardımıyla istediğiniz kalınlıkta açın. Beyaz peynir ve doğranmış dereotunu karıştırın. Açtığınız hamura peynirli harcı yayın. Ruloya sarın ve istediğiniz kalınlıkta dilimler halinde kesin. Yağlanmış tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!