Muhteşem Bir Lezzet: Bal Kabağı Muhallebisinin Sırrı
Bu tarif, enfes bir bal kabağı muhallebisini çıtır çıtır kadayıf ile buluşturuyor. Ağzınızda dağılan lezzetiyle, kuptaki tatlı ne zaman bittiğini anlamanız zor olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tatlı, hem görüntüsü hem de tadıyla misafirlerinizi büyüleyecek. Özel günlerinizde ya da ailenizle keyifli bir akşam geçirmek istediğinizde gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilecek türden. Ayrıca, isteğe bağlı olarak üzerine hindistan cevizi veya tarçın da ekleyebilirsiniz. Deneyip, kendiniz de bu muhteşem lezzetin tadına bakın.Malzemeler: Hazırlık Aşaması
Bal Kabağı Karameli için: 1 kg bal kabağı, 1 su bardağı şeker.Çıtır Kadayıf için: 1,5 su bardağı kadayıf, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı toz şeker, ½ su bardağı ceviz.
Muhallebi için: 1 litre süt, ½ su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı tereyağı.