Muhteşem Bir Lezzet: Bal Kabağı Muhallebisinin Sırrı

Bu tarif, enfes bir bal kabağı muhallebisini çıtır çıtır kadayıf ile buluşturuyor. Ağzınızda dağılan lezzetiyle, kuptaki tatlı ne zaman bittiğini anlamanız zor olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tatlı, hem görüntüsü hem de tadıyla misafirlerinizi büyüleyecek. Özel günlerinizde ya da ailenizle keyifli bir akşam geçirmek istediğinizde gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilecek türden. Ayrıca, isteğe bağlı olarak üzerine hindistan cevizi veya tarçın da ekleyebilirsiniz. Deneyip, kendiniz de bu muhteşem lezzetin tadına bakın.

Malzemeler: Hazırlık Aşaması

Bal Kabağı Karameli için: 1 kg bal kabağı, 1 su bardağı şeker.
Çıtır Kadayıf için: 1,5 su bardağı kadayıf, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı toz şeker, ½ su bardağı ceviz.
Muhallebi için: 1 litre süt, ½ su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı tereyağı.

Hazırlanış: Adım Adım Lezzet Yolculuğu

Öncelikle bal kabağını soyup küp küp doğrayın ve şekerle birlikte tencerede yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra, ayrı bir tavada kadayıfı tereyağı ve şekerle birlikte altın rengi olana kadar kavurun. Kuru ve kırılgan bir kıvam elde edilmelidir. Cevizi de ekleyip karıştırın. Muhallebi için süt, şeker, un ve mısır nişastasını bir tencerede çırpın. Ocağa alın ve sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Vanilya ve tereyağını ekleyin. Hazırladığınız bal kabağı karamelini ve kadayıf karışımını kuplara paylaştırın. Üzerlerine muhallebiyi dökün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat bekletin. Servis etmeden önce üzerine isteğe bağlı olarak hindistan cevizi veya tarçın serpebilirsiniz. Afiyet olsun!