Lezzetli ve Sağlıklı Bir Çorba

Bağışıklık sisteminizi destekleyen, eşsiz lezzetiyle damağınıza hitap eden bir çorba tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifte, siyah sarımsak'ın yoğun aroması ile hindi eti mükemmel bir uyum yakalıyor. Hazırlığı oldukça kolay olan bu çorba, hem bedeninize hem de ruhunuza iyi gelecek. Sıcak bir kış gününde ya da bağışıklığınızı desteklemek istediğiniz her an ideal bir tercih olacaktır. Aileniz ve arkadaşlarınız bu farklı lezzete bayılacak. Hem besleyici hem de doyurucu olan bu çorba, hafif ve keyifli bir yemek deneyimi sunuyor. Dilerseniz yanına çıtır bir ekmek de ekleyebilirsiniz. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler ve Hazırlık

İhtiyacınız olan malzemeler; 250 gram hindi eti, 1 adet kuru soğan, 8 diş siyah sarımsak, 3 diş sarımsak, 1 adet kırmızı biber, 1 adet havuç, 3 su bardağı yoğurt, 3 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta sarısı, 3/4 su bardağı arpa şehriye, 1 dal maydanoz ve 1 çay kaşığı tuzdur. Öncelikle, hindi etini küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı ve biberleri de ince ince doğrayın. Havucu ise küçük küpler halinde doğrayın. Ardından, bir tencerede soğanı ve sarımsakları kavurun. Daha sonra doğranmış hindi etini, havucu ve kırmızı biberi ekleyin. Malzemeleri birkaç dakika kavurduktan sonra, üzerine sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin.

Çorbanın Hazırlanması ve Servis

Hindi eti iyice piştikten sonra, ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpın. Daha sonra bu karışımı çorbaya ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Arpa şehriyeyi ekleyip, şehriye yumuşayana kadar pişirin. Son olarak, doğranmış maydanoz ve tuzu ekleyip karıştırın. Siyah sarımsaklı hindi çorbasınız hazır! Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!