Avokadolu Humuslu Tavuk Carpaccio

Tarifin Hikayesi

Bu tarif, avokado ve humusun muhteşem birleşimini, incecik dilimlenmiş tavuk ile buluşturuyor. Başlangıç olarak sunabileceğiniz bu lezzetli carpaccio, damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak. Özellikle yaz akşamlarında, hafif bir yemek arıyorsanız veya misafirlerinizi şaşırtmak istiyorsanız ideal bir tercihtir. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, malzemelerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan eşsiz lezzetiyle sizi büyüleyecek. Hem görsel açıdan şık hem de lezzet olarak doyurucu olan bu tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Deneyin ve farkı hissedin!

Malzemeler

Tavuk İçin:

* 2 adet fileto tavuk göğsü
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/5 çay kaşığı biberiye
* 1/5 çay kaşığı kekik

Tavuk Sosu İçin:

* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1/5 çay kaşığı kekik
* 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Avokadolu Yeşil Humus İçin:

* 150 gram haşlanmış nohut
* 1 adet olgun avokado* 1/5 çay kaşığı kimyon
* 1/5 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı tahin
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
* 1 avuç buz

Sunum İçin:

* 1 demet roka
* 5 adet cherry domates

Hazırlanışı

Öncelikle tavuk göğüslerini ince ince dilimleyin. Tuz, karabiber, biberiye ve kekik ile harmanlayın. Tereyağını eritip, kekik ve kırmızı pul biber ekleyerek hafifçe kavurun. Ardından tavuk dilimlerini ekleyin ve her iki tarafını da hafifçe kızarana kadar pişirin. Fazla pişirmemeye dikkat edin, çünkü carpaccio için tavukun içi hafif çiğ kalmalıdır. Şimdi avokadolu yeşil humus için haşlanmış nohut, avokado, kimyon, toz kırmızı biber, tuz, sarımsak, tahin, zeytinyağı ve limon suyunu bir blender'da pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Buz ekleyerek daha soğuk ve pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz. Son olarak, roka yapraklarını ve cherry domatesleri bir tabağa yerleştirin, üzerine tavuk dilimlerini dizin ve bolca avokadolu yeşil humus ile süsleyin. Afiyet olsun!