Lezzetli Kalamar Cipsleri İçin Malzemeler

Bu tarifte, enfes bir lezzet şöleni sunan ateş üzerinde pişirilmiş kağıtta kalamar cipslerini hazırlayacağız. 700 gram körpe kalamar, 100 gram un, 5 gram acı toz biber, 2 gram kıyılmış kuru arnavut biberi ve 5 gram deniz tuzu ile kalamarlarınızı hazırlayın. Un, baharatlar ve tuz ile karıştırarak kalamarları lezzetlendirin. Ardından, 2 su bardağı ayçiçek yağında kızartın. Kızartma işlemi sırasında kalamarlarınızı sürekli karıştırarak eşit şekilde kızarmasını sağlayın. Kızarmış kalamarlar, özel sos ile daha da lezzet kazanacaktır. Hazırladığınız kalamarları, ateş üzerinde hafifçe yakılmış kese kağıtlarına yerleştirin.

Özel Sosun Hazırlanması

Özel sos için ise; 100 gram mayonez, 5 gram kapari, 25 gram ince kıyılmış kırmızı soğan, 3 gram taze sıkılmış limon suyu, 5 gram tuz ve 2 gram karabiberi bir kapta karıştırın. Tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpın. Bu sos, kalamarlarınızın lezzetini mükemmel bir şekilde tamamlayacaktır. Kapari ve kırmızı soğanın ekşiliği ve mayonezin kremalı dokusu, kalamarların tuzluluğuyla mükemmel bir uyum yakalayacaktır. Limon suyu ise, sosun ferahlığını artırarak damak tadınıza farklı bir boyut kazandıracaktır. Sosunuzu hazırladıktan sonra, bir kenarda bekletin.

Kalamar Cipslerinin Servisi

Kızarmış ve soslanmış kalamarları, ateş üzerinde hafifçe yakılmış 2 adet kese kağıdına yerleştirin. Servis etmeden önce, üzerine incecik dilimlenmiş bir orta boy limon sıkın. Limonun ferahlığı, kalamarların lezzetini taze tutacak ve damakta hoş bir tat bırakacaktır. Bu sıcak ve lezzetli atıştırmalık, misafirlerinizi etkileyecek kadar özel bir deneyim sunacaktır. Ateşin verdiği aroma ile birlikte servis edilen kağıtta kalamar cipsleri, benzersiz bir lezzet deneyimi sunacaktır. Hazırladığınız kağıtta kalamar cipslerini sıcak olarak servis edin.