Muhteşem Bir Lezzet: Asma Yaprağı Kısırı

Kısırlara farklı bir lezzet katacak benzersiz bir tarifle karşınızdayız. Asma yaprağının eşsiz aromasıyla buluşan bu kısır, damak zevkinize unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Malzemelerin uyumu ve hazırlanması kolaylığıyla, kısa sürede sofralarınızı süsleyecek bu enfes yemeği mutlaka denemelisiniz. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu kısır, özellikle yaz aylarında serinletici bir seçenek olacaktır. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Hazırlanışı oldukça pratik olduğu için zaman sıkıntısı yaşayanlar için ideal bir tarif. Siz de bu özel lezzeti deneyerek, farklı bir kısır tadına varın.

Gerekli Malzemeler

* 20 adet asma yaprağı
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı ince bulgur
* 1 su bardağı sıcak su
* 2 adet domates (küp doğranmış)
* 1 tutam kuru nane
* 1 tutam toz kırmızı biber
* 3 adet salatalık (küp doğranmış)
* 5 adet taze soğan (ince kıyılmış)
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1/2 çay bardağı nar ekşisi
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, asma yapraklarını yıkayıp ince ince doğrayalım. Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp, kuru soğanı ve sarımsağı hafifçe kavuralım. Ardından ince bulguru ekleyip, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavuralım. Sıcak suyu ekleyip, tuzu ilave ederek, bulgur yumuşayana kadar pişirelim. Bulgur piştikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakalım. Soğuyan bulgura, doğranmış domatesleri, kuru nane ve kırmızı biberi ekleyip karıştıralım. Daha sonra, doğranmış salatalık, taze soğan ve maydanozu da ilave edip, iyice karıştıralım. En son olarak nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyip, hafifçe karıştırarak asma yaprağı kısırımızı servis edebiliriz. Afiyet olsun! İsteğe bağlı olarak üzerine birkaç damla daha zeytinyağı gezdirebilirsiniz.