Altın Sarısı Bir Lezzet: Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
Bu tarifle, alışılmışın dışında, lokanta usulü, altın sarısı renkte bir mercimek çorbası yapmayı öğreneceksiniz. Şeflerin gizli tariflerinden biri olan bu lezzetli çorbayı, evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Altın rengini ve eşsiz tadını yakalamanın sırrı, doğru malzemeleri ve pişirme tekniğini birleştirmekte gizli. Bu tarifte kullandığımız baharatlar ve yağ karışımı çorbaya hem renk hem de enfes bir aroma katıyor. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve pratik. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes çorbayı çok sevecek. Deneyin ve farkı görün! Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak nefis bir tarif.Malzemeler
Bu muhteşem mercimek çorbası için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:* 1 çay bardağı kırmızı mercimek
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet havuç (küp doğranmış)
* 1 adet soğan (kıyılmış)
* 1 adet küçük boy patates (küp doğranmış)
* 1 yemek kaşığı un
* 1 tatlı kaşığı zerdeçal
* 1 adet defne yaprağı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 7 su bardağı su
* 2 yemek kaşığı tereyağı (servis için)
* 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (servis için)
Hazırlanış
1. Öncelikle, bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını eritin. Kıyılmış soğanı ekleyip, hafifçe pembeleşene kadar soteleyin. Ardından, küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyin ve 5 dakika kadar daha soteleyin. Unu ekleyip, 1 dakika kadar kavurun. Zerdeçal ve tuzu ilave edin.2. Kırmızı mercimeği ve suyu ekleyin. Defne yaprağını da tencereye atın. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte en az 30 dakika, mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
3. Pişen çorbayı, blenderdan geçirin veya çatalla püre haline getirin. İstediğiniz kıvamda olmasını sağlayın.
4. Servis yapmadan önce, her bir kaba 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ekleyin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!