Muhteşem Bir Lezzet: Flambe Karides

Çam ağacı ve bir damla alkol ile alevler içinde pişirilen jumbo karidesler, damakta unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Bu enfes yemeğe eşlik eden, özel baharatlarla hazırlanmış kırmızı biber sosu, görsel şöleni tamamlıyor. Her lokma, damaklarda bir festivale dönüşüyor. Tarifimiz, hem kolay uygulaması hem de muhteşem sunumu ile sofralarınıza renk katacak. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve pratiktir. Deneyimli aşçılar için bile yeni bir deneyim olacaktır. Aileniz ve arkadaşlarınız bu özel lezzete bayılacaklar.

Malzemeler: Karides İçin

* 3 adet orta boy karides* 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 5 yaprak taze fesleğen (ince kıyılmış)
* 1/2 adet limon (suyu)
* 1 tutam çam ağacı yaprağı
* 30 gram zeytinyağı
* 2 gram tuz
* 2 gram beyaz biber

Malzemeler: Kırmızı Biber Sosu İçin

* 50 gram kırmızı soğan (ince kıyılmış)
* 50 gram kırmızı etli biber (ince kıyılmış)
* 10 ml zeytinyağı
* 3 gram tuz
* 10 ml kırmızı şarap sirkesi
* 2 gram maydanoz yaprağı (ince kıyılmış)
* 1/2 adet limon (suyu)

Hazırlanışı: Lezzet Yolculuğu Başlıyor

Öncelikle, karidesleri iyice yıkayıp temizleyin. Sarımsak, fesleğen, limon suyu, çam ağacı yaprağı, zeytinyağı, tuz ve beyaz biberi bir kapta karıştırın. Hazırladığınız karışıma karidesleri ekleyip en az 15 dakika marine edin. Daha sonra, ayrı bir tavada kırmızı soğanı ve kırmızı biberi zeytinyağı ile soteleyin. Kırmızı şarap sirkesini, tuzu, maydanozu ve limon suyunu ekleyip, sosu biraz koyulaştırın. Marine edilen karidesleri, bir tavada yüksek ateşte hızlıca pişirin. Ardından, alkollü içeceğinizi (örneğin, rakı) ekleyip, dikkatlice alevlendirin. Alevler söndükten sonra, hazırladığınız kırmızı biber sosu ile servis edin.