Muhteşem Bir Lezzet: Flambe Karides
Çam ağacı ve bir damla alkol ile alevler içinde pişirilen jumbo karidesler, damakta unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Bu enfes yemeğe eşlik eden, özel baharatlarla hazırlanmış kırmızı biber sosu, görsel şöleni tamamlıyor. Her lokma, damaklarda bir festivale dönüşüyor. Tarifimiz, hem kolay uygulaması hem de muhteşem sunumu ile sofralarınıza renk katacak. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve pratiktir. Deneyimli aşçılar için bile yeni bir deneyim olacaktır. Aileniz ve arkadaşlarınız bu özel lezzete bayılacaklar.Malzemeler: Karides İçin
* 3 adet orta boy karides* 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)* 5 yaprak taze fesleğen (ince kıyılmış)
* 1/2 adet limon (suyu)
* 1 tutam çam ağacı yaprağı
* 30 gram zeytinyağı
* 2 gram tuz
* 2 gram beyaz biber
Malzemeler: Kırmızı Biber Sosu İçin
* 50 gram kırmızı soğan (ince kıyılmış)* 50 gram kırmızı etli biber (ince kıyılmış)
* 10 ml zeytinyağı
* 3 gram tuz
* 10 ml kırmızı şarap sirkesi
* 2 gram maydanoz yaprağı (ince kıyılmış)
* 1/2 adet limon (suyu)