Tadı Damakta Kalacak Acılı Ezogelin Çorbası

Bu tarifle, eşsiz lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak bir acılı ezogelin çorbası hazırlayacaksınız. Malzemeler basit, yapımı ise oldukça kolay. Baharatların uyumlu dansı, çorbanıza unutulmaz bir aroma katacak. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacaklar. İşte enfes ezogelin çorbası tarifimiz!

Malzemeler ve Hazırlanışı

İşte bu enfes acılı ezogelin çorbası için gerekli olan malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek, 1 yemek kaşığı pirinç, 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur, 1 küçük boy soğan, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı salça, 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ve 1,5 litre su. Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp, soğanı ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ekleyip, bir dakika daha kavurduktan sonra, mercimek, pirinç ve bulguru ilave edin. Kısık ateşte 2-3 dakika kavurun. Baharatları (kimyon, kekik, nane, pul biber, karabiber, toz kırmızı biber ve tuz) ekleyip karıştırın. Suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra, kısık ateşte mercimekler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Piştikten sonra blenderdan geçirebilir veya tercihinize göre püre haline getirebilirsiniz. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Püf Noktaları ve Sunum Önerileri

Acılı ezogelin çorbasınızı daha lezzetli hale getirmek için birkaç püf noktasını deneyebilirsiniz. Örneğin, üzerine bir kaşık yoğurt veya limon suyu ekleyebilirsiniz. Kızarmış ekmek dilimleriyle servis edebilir, taze maydanoz veya pul biber ile süsleyebilirsiniz. Çorbanızın acılığını, pul biber miktarını ayarlayarak kontrol edebilirsiniz. Daha yoğun bir aroma için, baharatları biraz daha fazla kullanabilirsiniz. Farklı bir lezzet deneyimi için, çorbanıza ince ince doğranmış yeşil biber ekleyebilirsiniz.