Nefis Makarna Sosları

Her damak zevkine uygun 6 farklı makarna sosu tarifi ile karşınızdayız. Klasiklerden farklı lezzetlere kadar uzanan bu tarifler, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz pratik ve enfes seçenekler sunuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes makarna soslarına bayılacak. Her bir tarifte kullanılan malzemelerin kalitesi, sonucun lezzetini doğrudan etkileyeceğinden, mümkün olduğunca taze ve kaliteli malzemeler kullanmanızı öneririz. Sosların kıvamını ve baharatlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Hazırlama süreleri de oldukça kısa olduğundan, hızlı bir akşam yemeği için ideal bir seçenektir. Şimdi, birbirinden lezzetli 6 makarna sosu tarifine göz atalım.

Kıymalı Domates Sosu

Bu klasik makarna sosu tarifi, her zaman olduğu gibi muhteşem bir lezzet sunuyor. 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet doğranmış soğan, 1 adet rendelenmiş havuç, 2 diş ince kıyılmış sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kekik, 150 gram kıyma, 1 çay kaşığı karabiber, 1 adet defne yaprağı, 2 adet rendelenmiş domates ve 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri ile hazırlanıyor. Öncelikle soğan ve havucu zeytinyağında kavurun. Sarımsağı ekleyip bir süre daha kavurduktan sonra kıymayı ekleyin ve iyice pişirin. Domates salçası, kekik, karabiber ve defne yaprağını ekleyip karıştırın. Ardından rendelenmiş domatesleri ekleyin ve sosu kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Son olarak parmesan peynirini ekleyip karıştırın ve sıcak servis yapın.

Kremalı Mantar Sosu

Kremanın enfes lezzetiyle buluşan mantarlar, bu makarna sosunda başrolü oynuyor. 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 diş ince kıyılmış sarımsak, 100 gram doğranmış mantar, 1 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 su bardağı su, 2 su bardağı krema, 1 avuç kıyılmış maydanoz ve 3 yemek kaşığı parmesan peynirinden oluşuyor. Öncelikle mantarları zeytinyağında soteleyin. Sarımsağı ekleyip kavurun. Unu ekleyip hafifçe kavurduktan sonra suyu yavaşça ekleyip çırpın. Kremayı, tuz ve karabiberi ekleyip kaynama noktasına getirin. Kısık ateşte 5 dakika pişirin. Son olarak maydanoz ve parmesan peynirini ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis edin.

Tereyağlı Adaçayı Sosu

Basit ama bir o kadar da lezzetli bir tarif olan tereyağlı adaçayı sosu, özellikle sade makarnalarla mükemmel bir uyum sağlıyor. 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 yemek kaşığı tereyağı, 2 diş ince kıyılmış sarımsak, 1 yemek kaşığı kıyılmış taze adaçayı, 1 çay kaşığı karabiber, 1 adet limon kabuğu rendesi ve 2 yemek kaşığı parmesan peynirini bir araya getirin. Tereyağını ve zeytinyağını bir tencerede eritin. Sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun. Adaçayı, karabiber ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Kısa süre pişirdikten sonra parmesan peynirini ekleyip eritin. Sıcak olarak servis edin.

Küflü Peynirli Kremalı Sos

Bu zengin ve lezzetli sos için 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tutam taze adaçayı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 100 gram küflü peynir, 4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri, 1 su bardağı labne peyniri ve 2 su bardağı kremayı kullanın. Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede eritin. Adaçayını ekleyip hafifçe kavurun. Küflü peyniri ekleyip eritin. Labne peynirini, parmesan peynirini ve kremayı ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Acılı Domates Sosu

Baharatlı bir makarna sosu arayanlar için ideal bir seçenek. 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1,5 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı kuru nane ve 1 çay kaşığı pul biberi birleştirin. Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede eritin. Domates salçasını ekleyip kavurun. Kırmızı biber, tuz, karabiber, nane ve pul biberi ekleyip karıştırın. Kısa süre pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Fesleğenli Pesto Sosu

Taze fesleğenin eşsiz lezzetini makarnalarınıza taşıyacak nefis bir pesto sosu tarifi. 2 büyük demet fesleğen, 150 gram parmesan peyniri, 80 gram çam fıstığı, 1,5 su bardağı zeytinyağı, 4 diş ince kıyılmış sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzdan oluşan bu sos için; fesleğen, parmesan peyniri, çam fıstığı ve sarımsağı bir mutfak robotunda iyice püre haline getirin. Zeytinyağını yavaşça ekleyerek püre haline getirmeye devam edin. Son olarak tuz ekleyin. Hazırladığınız sosu makarna üzerine dökerek sıcak servis edin.