Hızlı ve Lezzetli Kıyır Poğaça

Ağızda dağılan, enfes bir lezzete sahip bu kıyır poğaça tarifiyle, 5 dakikada harika bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve mutfağınızda büyük olasılıkla zaten mevcut. Pratikliği ve lezzetiyle öne çıkan bu tarif, hem çay saatleriniz için hem de misafirlerinizi ağırlamak için ideal bir seçenek. Hazırlaması son derece kolay olan bu poğaçalar, kısa sürede hazırlanıp fırında pişerek mis gibi kokusuyla mutfağınızı dolduracak. Püf noktalarına dikkat ederek, kıtır kıtır bir dış yüzey ve yumuşacık bir iç elde edebilirsiniz. Deneyip, tadına bakmadan geçmeyin!

Malzemeler

* 125 gram tereyağı
* 1 büyük çay bardağı yoğurt
* 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
* 1 adet yumurta
* 2 tatlı kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı sirke
* 1 tatlı kaşığı mahlep
* 1 paket kabartma tozu
* 5 su bardağı un
* 1 adet yumurta sarısı (sürmek için)
* 1 çay kaşığı pekmez
* 1 büyük boy kase peynir
* 8 dal maydanoz

Hazırlanışı

Öncelikle, tereyağını eritin ve diğer tüm malzemeleri (yumurta sarısı ve peynir hariç) derin bir kapta iyice karıştırın. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlayın ve tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısını ve pekmezi karıştırarak sürün. Peyniri ve doğranmış maydanozu poğaçaların üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika altın sarısı kızarana kadar pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebileceğiniz bu lezzetli kıyır poğaçaların keyfini çıkarın!

İpuçları

Daha çıtır bir kıvam için, poğaçaların üzerine susam veya çörek otu da ekleyebilirsiniz. Fırından çıktıktan sonra hafifçe soğumasını beklemeniz, poğaçaların daha kolay servis edilmesini sağlar. Arzuya göre iç harcını değiştirerek farklı lezzetler deneyebilirsiniz.