Hızlı ve Lezzetli Ayran Aşı Çorbası
Bu tarifi 5 dakikada hazırlayabileceğiniz enfes bir ayran aşı çorbası tarifi. Hem besleyici hem de ferahlatıcı bir lezzet arayanlar için ideal. Sıcak yaz günlerinde serinletici bir başlangıç veya hafif bir öğlen yemeği olarak mükemmel bir seçenek. Yoğurdun ferahlığı ile buğdayın doyurucu özelliğinin birleşimi, benzersiz bir tat deneyimi sunuyor. Nane ve pul biberin eklenmesiyle de çorbanıza ayrı bir aroma katabilirsiniz. Herhangi bir yemekle rahatlıkla tüketebileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle yaz aylarında tüketimi oldukça idealdir.Malzemeler
* 2 kase yoğurt* 3/4 su bardağı haşlanmış buğday
* 2 yemek kaşığı taze nane (kuru nane kullanıyorsanız 1 tatlı kaşığı yeterli olacaktır)
* 2 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
* 1,5 su bardağı su (kullanacağınız yoğurdun kıvamına göre suyu ayarlayabilirsiniz)
* 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Hazırlanış
1. Öncelikle derin bir kap içerisinde yoğurdu, haşlanmış buğdayı, naneyi, tuzu ve suyu iyice karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Yoğurdun kıvamına göre su miktarını ayarlayabilirsiniz. Daha sulu bir çorba isterseniz su miktarını artırabilirsiniz.2. Hazırladığınız karışıma pul biberi ekleyin ve tekrar karıştırın. Pul biberin miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha hafif bir tat isterseniz daha az pul biber ekleyebilirsiniz.
3. Hazırladığınız pratik ayran aşı çorbasını hemen servis edebilir veya buzdolabında birkaç saat soğutarak daha serin bir şekilde tüketebilirsiniz. Soğuk servis edildiğinde daha da lezzetli olacaktır. Üzerine taze nane yaprakları ekleyerek sunumunuzu daha şık hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!