Hızlı ve Kolay Domates Çorbası

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, pratik ve lezzetli bir domates çorbası tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, özellikle yoğun iş temposu olanlar için ideal. Az malzemeyle, minimum sürede enfes bir çorba hazırlayabilirsiniz. Tarifimizdeki malzemeleri kolayca bulabilir ve hazırlayabilirsiniz. Çorbanızın kıvamını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz, daha yoğun bir çorba tercih ederseniz un miktarını artırabilirsiniz. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 1 şişe domates suyu
* 2 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* Yarım tatlı kaşığı karabiber
* Yarım tatlı kaşığı kuru reyhan
* 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)

Hazırlanış

1. Öncelikle, küçük bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Unu ekleyin ve sürekli karıştırarak hafifçe kavurun. Bu işlem unun ham tadını alacağı ihtimalini ortadan kaldırıp, çorbaya güzel bir kıvam verecektir.
2. Domates suyunu tencereye ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz, karabiber ve kuru reyhanı ekleyip, kaynamaya bırakın.
3. Kaynamaya başladıktan sonra, altını kısın ve 5-7 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Çorbanın kıvamını kontrol edin ve gerekirse daha fazla un ekleyebilirsiniz.
4. Ocaktan alın ve isteğe bağlı olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Sıcak olarak servis edin. Çorbanızı daha zenginleştirmek için üzerine taze kekik veya maydanoz ekleyebilirsiniz. Servis etmeden önce bir kez daha karıştırmayı unutmayın.

Püf Noktaları

Bu domates çorbası tarifini daha da lezzetli hale getirmek için birkaç püf noktasını paylaşalım: Taze domates kullanarak daha yoğun bir aroma elde edebilirsiniz. Kırmızı biber pulu ekleyerek acılı bir versiyon hazırlayabilirsiniz. Çorbanızı, krema veya yoğurt ekleyerek daha kremsi bir kıvama getirebilirsiniz.