Nefis 3 Malzemeli Lavaş
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, sadece üç temel malzemeyle yapılan bu lavaş tarifi, tüm yemeklerinize eşlik edecek harika bir ekmek alternatifi. Yumuşak, hafif ve lezzetli dokusuyla, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebilirsiniz. Kahvaltılarda, yemeklerin yanında, sandviçlerde veya dürümlerde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Pratikliği ve lezzetiyle mutfağınızın vazgeçilmezi olacak bu 3 malzemeli lavaş deneyin, pişman olmayacaksınız. Hazırlaması oldukça basit ve hızlıdır. Malzemeleri bir araya getirip kısa bir süre yoğurduktan sonra, istediğiniz kalınlıkta açıp pişirmeniz yeterli. Çocuklarınızın da çok seveceği bu tarifi mutlaka deneyin!Malzemeler
* 1,5 su bardağı su* 1,5 tatlı kaşığı tuz
* 4 - 4,5 su bardağı un
Hazırlanışı
1. Geniş bir kapta suyu ve tuzu karıştırın.2. Unu azar azar ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
3. Hamuru en az 15 dakika dinlendirin. Bu süre hamurun daha kolay açılmasını sağlar.
4. Dinlenen hamuru 4-5 eşit parçaya bölün.
5. Her parçayı merdane yardımıyla istediğiniz kalınlıkta açın.
6. Önceden ısıtılmış tavada her iki tarafı da pişirin. Tavu koyu renk alana kadar pişirin. Pişirme süresi, ocağın ısısına ve lavasın kalınlığına göre değişir.
7. Sıcak olarak servis edin veya daha sonra kullanmak üzere soğuyana kadar bekletin.
Püf Noktaları
* Un miktarını, hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Çok sert veya çok yumuşak olmamalıdır.* Lavaşları daha ince açarsanız, daha çıtır bir kıvam elde edersiniz.
* Pişirme sırasında tavaya yağ sürmenize gerek yoktur.