Pratik ve Lezzetli Humus
Her türlü yemeğe mükemmel bir eşlikçi olacak bu humus tarifiyle, dakikalar içinde enfes bir meze hazırlayabilirsiniz. Haşlanmış nohut kullanarak süreci oldukça kısaltıyoruz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve bulması kolay. Az malzemeyle büyük bir lezzet elde etmeyi hedefliyoruz. Hem pratikliği hem de lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Dilerseniz üzerine biraz pul biber serpiştirerek de sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!
Gerekli Malzemeler
Bu hızlı humus tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 2 su bardağı haşlanmış nohut, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 adet limon suyu, 1/2 su bardağı tahin, 1 çay bardağı su, 2 çay kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı kimyon, 4 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı (sunum için).
Hazırlanış Aşamaları
Öncelikle, haşlanmış nohutları, zeytinyağı, limon suyu, tahin, suyu, tuzu, kimyonu ve sarımsakları bir mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın. İstediğiniz kıvama göre su miktarını ayarlayabilirsiniz. Daha koyu bir humus tercih ediyorsanız, su miktarını azaltabilirsiniz. Eğer çok koyu ise biraz daha su ekleyebilirsiniz. Karışımı robottan aldıktan sonra, üzerine bir yemek kaşığı sızma zeytinyağı gezdirin. Hazırladığınız humus'u buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra daha da lezzetli hale gelir. Servis ederken yanında pide ekmeği, sebze parçaları veya cipslerle birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
Servis Önerileri
Hazırladığınız humus'u, sıcak pide ekmeğiyle birlikte servis edebilirsiniz. Ayrıca, çeşitli sebzelerle birlikte bir meze tabağı oluşturabilir, ya da çıtır çıtır cipslerle servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine taze maydanoz veya dereotu serpiştirebilirsiniz. Farklı bir lezzet arayanlar için, üzerine biraz pul biber ekleyebilirsiniz.