Hızlı ve Lezzetli Zarf Böreği

Pratik bir tarif arayanlar için harika bir seçenek olan bu zarf böreği, 10 dakika içinde fırına girecek kadar hızlı hazırlanıyor. Taptaze yufkalarla hazırlanan bu börek, iki yufkanın zarif bir şekilde katlanmasıyla benzersiz bir görünüme kavuşuyor. Bol peynirli ve aromatik iç harcıyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem deneyimli hem de yeni başlayanlar için ideal. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes böreğe bayılacak. Deneyip, tarifin kolaylığını ve lezzetini kendiniz görün. Hemen malzemeleri hazırlayın ve enfes zarf böreğinizin tadına bakın.

Malzemeler: İç Malzemeler

* 2 adet yufka
* 4 yemek kaşığı yoğurt
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
* 1 adet yumurta
* 100 gram süzme peynir
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
* 1 avuç doğranmış maydanoz

Malzemeler: Üzeri İçin

* 1 adet yumurta sarısı
* 1 tatlı kaşığı susam
* 1 tatlı kaşığı çörek otu

Hazırlanışı: Adım Adım

Öncelikle iç malzemeleri hazırlayın. Bir kapta yoğurdu, sıvı yağı ve yumurtayı çırpın. Daha sonra süzme peyniri, kaşar peyniri, beyaz peyniri ve maydanozu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Yufkalardan birini tezgah üzerine serin ve hazırladığınız karışımın yarısını yufkanın üzerine yayın. İkinci yufkayı üzerine kapatın ve zarf şeklinde katlayın. Kenarlarını iyice kapatmayı unutmayın. Hazırladığınız diğer yarıyı da aynı şekilde ikinci bir zarf böreği oluşturmak için kullanabilirsiniz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve zarf böreğini tepsiye yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!