Hızlı ve Pratik İrmik Helvası

Tatlı krizlerinizi anında bastıracak, enfes bir irmik helvası tarifiyle karşınızdayız. Sadece 10 dakika içinde hazırlayabileceğiniz bu pratik tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Lezzetli ve doyurucu yapısıyla, hem yetişkinler hem de çocuklar için ideal bir tatlı seçeneği. Az malzemeyle büyük bir lezzet elde edeceğiniz bu tarif, mutfakta acemi olanlar için de oldukça uygun. Hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli olan bu irmik helvası, sizleri bekliyor. Deneyin ve tadına doyamayacaksınız. Afiyet olsun!

Malzemeler

* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 çay bardağı irmik
* 1 avuç kavrulmuş fıstık (fındık veya ceviz de kullanılabilir)
* 1 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı şeker (isteğe bağlı olarak daha az veya çok kullanılabilir)
* 1 yemek kaşığı pekmez (bal ile de yapılabilir)

Hazırlanışı

1. Öncelikle, tereyağını orta ateşte bir tencerede eritin.
2. Eriyen tereyağına irmiği ekleyip, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. İrmik hafif pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.
3. Kavrulan irmiğe sütü yavaşça ekleyin ve kesintisiz karıştırarak, tüm sütü irmiğe yedirin.
4. Şekeri ve pekmezi ekleyip, karıştırarak helvanın kıvamını ayarlayın. Helvanın kıvamı koyulaşana ve tencerenin dibinden ayrılmaya başlayana kadar pişirmeye devam edin.
5. Ocaktan alın ve helvayı birkaç dakika dinlendirin.
6. Son olarak, kavrulmuş fıstıkları ekleyip helvayı karıştırın.
7. Hazırladığınız fincan boyutunda irmik helvasını sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Servis Önerileri

Fincan boyutunda irmik helvasını, yanında bir fincan çay veya kahve ile servis edebilirsiniz. Dilerseniz, üzerine biraz daha fıstık veya diğer kuru yemişler serpebilirsiniz. Soğuk olarak da tüketebileceğiniz bu helva, yaz aylarında serinletici bir tatlı seçeneği olabilir.