Yazın Serinletici Bir Lezzet: Çalı Fasulyesi Salatası

Sıradan salatalardan sıkıldınız mı? O zaman tam mevsiminde harika bir çalı fasulyesi salatası tarifiyle karşınızdayız! Bu nefis salata, taze ve sağlıklı malzemeleriyle yaz günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, misafirlerinizi de etkileyecek kadar lezzetli. Siz de benzersiz lezzetini deneyimlemek ve sofranıza renk katmak için hemen denemelisiniz. Bolca sebze ve ferahlatıcı sosuyla bu salata, hafif bir öğle yemeği veya yan yemek olarak mükemmel bir seçim. Aileniz ve arkadaşlarınızın da çok seveceği bu tarifi mutlaka deneyin.

Malzemeler:

Sebzeler:

* 1/2 kilogram çalı fasulyesi* 1 adet havuç
* 2 adet salatalık
* 1 adet pembe domates
* 4-5 dal maydanoz
* 4-5 dal dereotu
* 3 dal taze soğan
* 1 konserve mısır

Sos:

* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
* 1 adet limon suyu
* 1 tatlı kaşığı hardal
* 2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Öncelikle, çalı fasulyelerini yıkayıp haşlayın. Havucu, salatalıkları ve domatesi küçük parçalar halinde doğrayın. Maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kıyın. Haşlanmış çalı fasulyelerini ve diğer doğranmış sebzeleri büyük bir kapta birleştirin. Konserve mısırı da ekleyin. Ayrı bir kapta zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, hardal ve tuzu çırpın. Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Salatanızı buzdolabında en az 30 dakika soğutup servis yapın. Dilerseniz üzerine biraz daha taze ot serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

İpuçları:

Salatanızın daha lezzetli olması için taze ve kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. Çalı fasulyelerini çok fazla haşlamamaya dikkat edin, hafifçe yumuşaması yeterlidir. Dilerseniz salatanıza, kıyılmış ceviz veya kızarmış susam da ekleyebilirsiniz. Servis yapmadan önce salatanızı tekrar karıştırmayı unutmayın. Bu çalı fasulyesi salatası tarifiyle yaz aylarının tadını çıkarın!