Soğansız Menemen: Lezzetli ve Pratik Bir Tarif

Klasik menemen tariflerinden farklı olarak soğan içermeyen bu tarif, hem lezzetli hem de pratik oluşuyla öne çıkıyor. Soğan sevmeyenler için mükemmel bir alternatif olan bu soğansız menemen, kahvaltılarınıza veya akşam yemeklerinize farklı bir lezzet katacak. Hazırlanışı oldukça kolay ve kısa sürede sofranızda yerini alacak. Özellikle taze ekmekle birlikte servis edildiğinde tadına doyum olmuyor. Uyarıyoruz, fazla ekmek yedirebilir! Deneyin ve farkı görün. Bu tarifle, soğanı sevmeyenlerin bile menemen yemeye bayılacağından eminiz.

Malzemeler

* 1 adet domates
* 2 adet yeşil biber
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 tutam tuz
* 1 diş sarımsak
* 1/2 su bardağı domates püresi
* 1/2 su bardağı su
* 1 tutam pul biber
* 1 tutam karabiber
* 3 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 tutam maydanoz

Hazırlanış

Öncelikle, domatesleri ve yeşil biberleri yıkayıp küçük küpler halinde doğrayalım. Sarımsağı da ince ince kıyalım. Geniş bir tavada zeytinyağı ve tereyağını eritip, doğradığımız yeşil biberleri ekleyip birkaç dakika soteleyelim. Ardından doğranmış domatesleri ekleyip, tuz, pul biber ve karabiberi de ilave ederek 5-7 dakika kadar pişirelim. Domates püresini ve suyu ekleyip, karıştırarak 2-3 dakika daha pişirmeye devam edelim. Daha sonra, kıydığımız sarımsağı ekleyip karıştıralım. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpıp, hazırladığımız sosun üzerine dökelim. Kısık ateşte, yumurtalar pişene kadar pişirmeye devam edelim. En son olarak, tereyağını ve kıyılmış maydanozu ekleyip, karıştırarak ocaktan alalım. Sıcak olarak servis edelim.

Servis Önerileri

Bu lezzetli soğansız menemeni taze ekmek, beyaz peynir veya ayran ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!