Tarifin Hikayesi
Bu enfes limonlu kek tarifi, mutfağınızı mis gibi limon kokusuyla dolduracak. Hazırlaması oldukça pratik olan bu kek, yoğun lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Tarif, nesiller boyu süregelen bir aile reçetesinden uyarlanmış olup, her lokmada taze limonun ferahlığını hissedeceksiniz. Kekin yumuşak dokusu ve yoğun limon aroması, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Siz de bu kolay tarifi deneyerek sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. İsterseniz de yanında bir fincan sıcak çay ile keyifle tüketebilirsiniz.
Malzemeler
Bu lezzetli yoğun limonlu kek için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
Kek Malzemeleri:
- 200 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 110 gram katı yağ
- 130 gram şeker
- 2 adet yumurta
- 1 adet limon suyu
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 125 gram süzme yoğurt
Süsleme İçin:
- 100 gram pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı süt
Hazırlanışı
Bu yoğun limonlu kek tarifini adım adım uygulayarak, kısa sürede enfes bir lezzete ulaşabilirsiniz. Öncelikle, kuru malzemeleri (un, kabartma tozu, vanilya ve tuz) bir kapta karıştırın. Başka bir kapta ise katı yağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Limon suyunu, rendelenmiş limon kabuğunu ve yoğurdu ilave edip karıştırın. Kuru malzemeleri azar azar ekleyerek hafifçe karıştırın. Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kalıbında dinlendirin. Daha sonra keki kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız pudra şekeri, limon suyu ve süt karışımını gezdirip süsleyin. Afiyet olsun!