Hızlı ve Lezzetli Gül Böreği
Hazır yufka ile çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, ağızda dağılan bir lezzet: Ispanaklı Gül Böreği! Ispanak ve lor peynirinin muhteşem uyumunu, çıtır çıtır böreğin enfes tadıyla birleştiren bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu özel tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlık aşamaları oldukça kolay ve anlaşılır şekilde anlatılmıştır. Malzemeler de genellikle her evde bulunan malzemelerdir. Deneyen herkesin tarifimize bayılacağından eminiz. Siz de bu lezzeti deneyimlemek için hemen malzemeleri hazırlayıp, tarifimizi takip edebilirsiniz. Afiyet olsun!Gerekli Malzemeler
- 3 adet günlük yufka- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
- 500 gram taze ıspanak (temizlenmiş ve ince kıyılmış)
- 1 kase (yaklaşık 200 gram) lor peyniri
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (iç harç için)
- 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Gül Böreği Hazırlama Adımları
1. Öncelikle soğanı ince ince kıyıp zeytinyağında hafifçe kavurun. Ardından ince kıyılmış ıspanakları ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Pişen ıspanağı bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra lor peynirini, yumurtayı ve yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyerek lezzetini ayarlayabilirsiniz. İç harcımız hazır.2. Yufkaları tezgah üzerine serin. Her yufkayı zeytinyağı ile hafifçe yağlayın. İç harcından her yufkanın üzerine eşit miktarda yayın. Yufkayı sıkıca rulo yapın. Ruloları uçlarından birleştirerek gül şeklinde şekillendirin.
3. Hazırlanan gül böreklerini fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirin ve sıcak olarak servis edin.