Patatesli Kıyır Poğaça: Lezzetli Bir Kahvaltı

Sabah kahvaltılarında damakları şenlendirecek enfes bir tarif olan patatesli kıyır poğaça, fırından çıktığı anda mis gibi kokusuyla sizi büyüleyecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu poğaçaları çok sevecek. İçerisindeki patates, kıyır kıyır bir doku kazandırırken, baharatlar ise eşsiz bir aroma katıyor. Sıcacık çay veya kahve eşliğinde mükemmel bir uyum yakalayacaksınız. Deneyin ve tadına doyamayacaksınız.

Malzemeler: Hamur İçin

* 1 su bardağı ılık su
* 1 paket kuru maya
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 yemek kaşığı sirke
* 4 su bardağı un

Malzemeler: İç Malzemeler İçin

* 3 adet patates (haşlanmış ve ezilmiş)
* 1 adet soğan (kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 3 yemek kaşığı tereyağı

Malzemeler: Üzeri İçin

* 1 yemek kaşığı susam
* 1 yemek kaşığı çörek otu
* 2 adet yumurta (çırpılmış)

Hazırlanış:

Öncelikle hamur malzemelerinin hepsini derin bir kapta yoğurun. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru üzerini kapatarak en az 1 saat mayalanmaya bırakın. Bu sırada, haşlanmış ve ezilmiş patatesleri, kıyılmış soğanı, tuzu, karabiberi ve tereyağını bir kapta karıştırın. Mayalanan hamuru tezgaha alın ve merdane yardımıyla açın. Hazırladığınız patatesli karışımı hamurun üzerine yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın ve 2 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Dilimleri yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp, susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın ve afiyetle tüketin. Bu patatesli ve kıyır poğaça tarifi, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz güzel bir lezzet.