Tarif Hakkında
Hafifliği ve enfes lezzetiyle gönlünüzü çalacak pratik bir yoğurt çorbası tarifiyle karşınızdayız. Pirinçsiz olduğu için daha hafif bir tat sunan bu çorba, unlu yoğurt çorbası veya yayla çorbası sevenler için mükemmel bir alternatif. Aileniz ve misafirleriniz bu tarifi çok sevecek. Hazırlığı oldukça kolay ve hızlıdır. Malzemeleri bir araya getirip kısa sürede lezzetli bir çorba sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında serinletici bir seçenek olarak tercih edilebilir. Sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı bir yemek arıyorsanız, doğru adrestesiniz. İşte, püf noktalarıyla dolu tarifimiz.Malzemeler
* 500 gram yoğurt* 1 su bardağı (bir parmak eksik) un
* 1 adet yumurta
* 1 litre su
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı nane
Hazırlanışı
1. Öncelikle, yoğurdu derin bir kapta iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek önemlidir. Ardından unu azar azar yoğurda ekleyin ve çırpmaya devam edin. Topaklanmaması için bu işlem oldukça önemlidir. Yumurtayı da ekleyip karıştırın. Suyu yavaşça ekleyerek çırpmaya devam edin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar bu işlemi sürdürün.2. Sıvı yağı ve naneyi ekleyip karıştırdıktan sonra, karışımı tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında altını kısın ve 10 dakika kadar daha pişirmeye devam edin. Çorbanın kıvamı koyulaşana kadar pişirmeye dikkat edin.
3. Çorbanız piştikten sonra ocaktan alın ve sıcak servis yapın. İsterseniz üzerine bir kaşık yoğurt ve taze nane ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!