Deniz Mahsullü Patlıcan Tarifi

Bu tarifte, kızartılmış bostan patlıcanının içine, kısa süre sotelenmiş çeşitli deniz ürünleri yerleştirilerek enfes bir lezzet ortaya çıkarılıyor. Patlıcanın hafif acılığı ve deniz ürünlerinin tazeliği, mükemmel bir uyum yakalıyor. Tarifin hazırlık süresi oldukça kısa, deneyebileceğiniz pratik bir yemek alternatifi. Özellikle deniz ürünlerini sevenler için mutlaka denenmesi gereken bir tarif. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzetli yemeği çok sevecek. Sunum için üzerine kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.

Malzemeler

Tarif için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: Yarım büyük boy patlıcan, beş adet mantar, beş adet orta boy karides, küçük bir ahtapot kolu, bir dilim beyaz etli balık, orta boy yeşil biber, orta boy domates, dört yemek kaşığı zeytinyağı, iki yemek kaşığı krema, iki yemek kaşığı domates suyu, yarım çay kaşığı tuz, çeyrek çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, çeyrek çay kaşığı sebze çeşni ve yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.

Hazırlanışı

Öncelikle patlıcanı kızartın. Daha sonra mantar, karides, ahtapot ve balığı zeytinyağında kısa süre soteleyin. Yeşil biber ve domatesi de ekleyip biraz daha soteleyin. Tuz, karabiber ve sebze çeşnisini ekleyip karıştırın. Krema ve domates suyunu ilave ederek kısık ateşte birkaç dakika pişirin. Kızarmış patlıcanın içini açarak, hazırladığınız deniz ürünleri karışımını içine yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve fırında veya tavada hafifçe kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Bu balık ve merzane tarzı lezzetli yemeğin tadını çıkarın!

Servis Önerisi

Yanında çeşitli salatalar veya mevsim sebzeleri ile servis edilebilir. Afiyet olsun!