Muhteşem Bir Somon Deneyimi
Bu tarifte, fırında pişirilen somon filetoları için enfes bir beurre blanc sosu hazırlayacağız. Beurre blanc sosu, yumuşak ve zengin aromasıyla birçok balık yemeğine mükemmel bir tamamlayıcıdır. Tarifimizde kullanılan malzemeler taze ve yüksek kalitede olmalıdır. Sosu hazırlarken sabırlı olmak ve tereyağını yavaş yavaş eklemek sosun kıvamını tutturmak için oldukça önemlidir. Somonun pişirme süresi, kalınlığına bağlı olarak değişebilir; bu nedenle, balık pişerken düzenli olarak kontrol edilmeli ve tercihinize göre pişirme süresi ayarlanmalıdır. Hazırladığınız bu nefis somon yemeğini tercihinize göre salata veya sebze garnitürleriyle birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!Somon ve Beurre Blanc Sosu İçin Malzemeler
- 4 dilim somon fileto
- 10 adet tane karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 140 gram tuzsuz tereyağı (küçük küpler halinde kesilmiş)
- 5 adet arpacık soğan (ince doğranmış)
- 1 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 1 dal taze kekik (yaprakları ayıklanmış)
- 1 adet defne yaprağı
- 3 adet taze çekilmiş tane karabiber
- 150 ml. beyaz şarap
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı tuz
Beurre Blanc Soslu Somon Tarifi
1. Öncelikle somon filetolarını tuz ve karabiberle baharatlayın.2. Ardından, orta ateşte bir tencerede arpacık soğanı ve sarımsağı hafifçe kavurun.
3. Kekik ve defne yaprağını ekleyip bir dakika daha kavurun.
4. Beyaz şarabı ekleyin ve şarabın yaklaşık yarısına kadar kaynatın.
5. Elma sirkesini ve tuzu ekleyin.
6. Küçük küpler halinde kesilmiş tereyağını yavaş yavaş ekleyerek sürekli çırpın.
7. Tereyağı tamamen eriyip sos kıvamını alıncaya kadar çırpmaya devam edin.
8. Hazırlanan sosu önceden ısıtılmış fırında pişireceğiniz somon filetolarının üzerine gezdirin.
9. Somonlarınızı fırında pişirin ve sıcak servis yapın.